Övrigt i järn kring hästen.

Även om huvudfokus ligger på handsmidda bett så gör jag naturligtvis, och gärna, andra smidda ting i järn kring hästen.

Bettlöst.

Självklart hjälper jag dig även med ditt bettlösa alternativ! Vill du ha ett par egendesignade hackamore-skänklar gjorda; jag smider dem åt dig!
Jag gör även ringar, spännen och beslag till sidepull, ridkapsoner och träns.


För riktpriser - klicka här.

Stigbyglar.

Dagens stigbyglar är förvånadsvärt tunga och klumpiga om man jämför med dåtidens. Det kan skilja så mycket som 200 gram i vikt på en stigbygel!

Troligtvis har det blivit så som ett steg i industrialiseringen, där man har bytt tillverkningstekniker och därmed hållfasthetsegenskaper hos produkten och med tiden har stigbyglarna blivt klumpigare och tyngre för att kompensera upp för de indutriella tillverkningsteknikerna.

Jag trodde inte att det skulle vara en sån enorm skillnad, men efter att ha gjort ett par efter historisk förlaga vill jag aldrig mer använda en standardstigbygel.

Nöjer du dig inte heller med dagens utbud av stigbyglar och skulle vilja ha ett par historisk förlaga eller egen design? Jag smider dem åt dig!
 

För riktpriser - klicka här.

Selsmide.

Har du en häst som är för stor eller liten för standard beslag till t ex lokselar, jag kan specialltillverka selsmide som passar till just din sele och häst. Precis som jag gärna kompletterar din gamla sele vid renovering.
 

För riktpriser - klicka här.